torstai 8. toukokuuta 2014

Hernekeittosmoothie

Lukeekohan alarivillä jotain arabiaksi?

Aivan aluksi haluan kiittää ABC-ketjua siitä, että se ylläpitää torstaista hernekeittoperinnettä. Tapoihini tosin ei kuulu ruokailla apseilla kovin usein, joten en tiedä, onko huoltoasemilla tarjolla soppaa joka torstai. Ainakin tällä kertaa Juuan ABC:lla oli kuitenkin torstaina tarjolla keittoa. Onneksi noutopöydässä oli muutakin ruokaa, sillä pelkkä hernekeitto ei olisi täyttänyt lounaan virkaa.

Jo kurkistus soppasammioon veti kulmani epäileville kurtuille. Soppa näytti liki soseelta, kuin smoothielta. En ole ikinä maistanut smoothieta, joten makua en voi verrata, mutta ainakin soppa näytti samanlaiselta kuin lehtien kuvat (käsittääkseni trendikkäistä) smoothieista.

Epäilys keiton laadusta osoittautui todeksi. Onneksi ennakoin tulevan tilanteen ja poikkeuksellisesti otin keittoa vain vähän (kuva todistaa). Keiton omituiset sinappikiertymät johtuvat siitä, että sinappi oli tarjolla usean litran pumpputynnyrissä, joten pursotuksen hallittavuus oli kehno.

Lounasseuranani ollut juukalainen kokenut ruokailija epäili, että keitto on tehty pakasteesta. Uskon vanhuksen viisaiden sanojen olevan täyttä totta, sillä kaikki ainekset ja myös maut olivat sekoittuneet tasaiseksi survokseksi.

En edes tunnistanut, mitä lihaa keitossa oli. Kun nostin katseeni keittolautasesta, näin seinällä mainoksessa Apsi Apinan kuvan. Arvaan, että liha oli kuitenkin possua, vaikka mausta tai näöstä sitä ei voinut päätellä.

ABC:n hernekeitosta ei voi kuin todeta, että liikenneasemilla hernekeiton tekemisen aakkoset ovat pahasti hukassa.

Vaikka hernekeitto olikin pettymys, karvaimman jälkimaun poisti pannukakku. Se oli oikein hyvää ja palaset olivat kiitettävän paksuja.

Heikki

Hernekeitto oli pettymys, mutta pannari lohdutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti