torstai 3. huhtikuuta 2014

Et saa kadotettua nuoruuttasi takaisin Kerubin hernekeitolla

Kerubin hernekeitossa oli isoja lihaklönttejä.

Mitä oli nuoruus? Ikuisia kesiä rock-festivaaleilla. Telttailua Jätkänpuistossa. Talouskaljan haalimista ja kavereiden kanssa hengailua. Monelle nykyajan keski-ikäiselle, mukaanluettuna minä, monet nuoruuden hyvistä muistoista liittyvät rock-festivaaleihin. Festivaalit olivat jotain uutta ja tuoretta. Siellä olivat kaikki kaverit ja anniskelusäädöksetkin olivat löysempiä kuin nykyään. Tai sitten muurahaishappotonkallinen kiljua oli vain helpompi salakuljettaa alueelle, kun oli vielä nuori ja vihmerä.

Kun keski-ikäisenä menee festivaaleille asiakkaaksi, huomaa monen asian muuttuneen. Kaverit ovat kotona hoitamassa lapsiaan ja anniskelualueet ovat tupaten täynnä sekä ihmisiä että tuoppiroskaa. Tiheään pakatuissa aitauksissa myös suomalaisten kaipuu laajaan elintilaan käy piinallisen hyvin selväksi.

Keski-ikäinen ei siis useinkaan saa festivaaleilta samanlaista elämystä kuin nuoruudessaan. Jotkut festivaalit ovat kuitenkin huomanneet, että vaikka keski-ikäisillä ei ole enää nuoruuden intoa ja huonojen olosuhteiden sietokykyä, niin heillä on rahaa. Niinpä monilla festivaaleilla on mahdollista maksaa niin sanotuista VIP-paketeista. Valitettavasti tämä tie johtaa ojasta allikkoon. Maksamalla VIP-hinnan joutuu vain toiselle aidatulle alueelle muiden keski-ikäisten kanssa. Humalassa toikkaroivat keski-ikäiset ovat tunnetusti huomattavasti ärsyttävämpiä kuin humalassa toikkaroivat nuoret, eivätkä satunnaiset rock-tähtihavainnot enää innosta, koska kaikki rokkarit on jo tavattu kirjamessuilla.

Kerubin kuppilan hernekeitto muistuttaa hieman VIP-elämystä rock-festareilla. Se on ensinnäkin kallis: keitto, johon kuuluu tosin salaattipöytä ja jälkiruoka, maksaa 8,50. Keitto ei myöskään ole mitenkään erikoista, vaan on verrattavissa hiemaan lämpimään Koffin hanaolueeseen, joka nautitaan ahtaissa oloissa muovituopista.

Jos haluaa olla järkevä, niin menee Kerubin hernekeiton sijaan Pamiloon halvemmalle ja paremmalle keitolle. Jos haluaa fiilistellä rock-nuoruuttaan, voi maksaa siitä ja tulla Kerubin keitolle.

Ilja
Jälkiruokapannukakut olivat pieniä. Otin siksi kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti