Päätin juhlistaa selätettyä työviikkoa hernekeitolla, joten korkkasin perjantaipurkin! Kävin kyllä torstaina Pamilolla keitolla, mutta hernarihan sopii päivään kuin päivään.
Avasin purkin Jalostajan lihaisaa juhlahernekeittoa. Ensimmäisenä pisti silmään punertava läiskä hernarijöötin sileässä, kantta vasten olleessa pinnassa. Kun koko panos oli kattilassa, totesin puna-oranssien siipaleiden olevan porkkanaa. Niitä oli sopassa melko tiheästi, jostain syystä.
Liekö porkkana Jalostajan mielestä se asia, joka tekee keitosta juhlavan, sillä muuta eroa normiärdäriin en huomannut. Hyvällä mielikuvituksella ja positiivisella asennoitumisella oranssit pilkahdukset voivat toki tehdä ruokahetkestä juhlavan. Tällaiseen fantasiahetkeen en kuitenkaan itse yltänyt.
Juhla á la Jalostaja |
Lihaisa juhlahernekeitto ei siis tehnyt perjantaistani juhlaa. Nälän se kuitenkin poisti, mikä lienee sopan tärkein tehtävä. Ehkä Jalostaja voisi tehdä sopastaan juhlavamman poistamalla porkkanan ja sen sijaan teippaamalla hernaripurkin kylkeen sellaisen töräyspillin, joita vappuna tavataan käyttää?
Heikki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti