torstai 20. helmikuuta 2014

Hernekeitoton torstai – uusi aika?


Tiedepuiston ruokalistan karua kertomaa.
Mitä tehdä jos omassa työpaikka- tai opiskelijaruokalassa ei tarjota hernekeittoa torstaina? Tämä on ollut valitettava tilanne jo kahtena torstaina peräkkäin Joensuun Tiedepuistolla. Kasvissosekeitto on kelpo ruokaa, mutta onko sen paikka torstain keittolautasella? En minäkään jääräpäisesti joka viikko hernekeittoa syö, mutta olisiko siihen tarjottava mahdollisuus?

Ruokailutavat muuttuvat siinä missä muutkin perinteet. Yhteiskuntamme lepää sanattomien sopimusten, perinteiden ja tapojen varassa. Kun vakiintuneita tapoja aletaan muuttaa, se herättää närästystä mielipidepalstoilla tai ainakin omassa mielessä. Mutta mitkä ovat niitä muutoksia joita kannattaa vastustaa ja mitä ajaa eteenpäin? Miten opimme tuntemaan omaa ruokailukultturiamme, jos siitä ei meille anneta valistusta? Hernekeittoa ei ehkä enää syödä kymmenen vuoden päästä, mutta meidän tehtävämme on tehdä ja nauttia ruokaa nyt mahdollisimman hyvin.

Nyt torstailounaan jälkeen vatsaani hellii Tiedepuiston pasta, katsotaan miten elimistöni reagoi taukoon hernekeitosta. Mutta jos haluatte varmasti hernekeittoa torstaina, Joensuun Tiedepuistoon ei kannata luottaa.

Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti