torstai 13. helmikuuta 2014

Parlamentaarista soppaa

Työasioiden yhteydessä minulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla kuuluisaa Eduskunnan hernekeittoa. Eduskuntatalon sijaan ruokailin Eduskunnan lisärakennuksessa, Pikkuparlamentissa. Pikkuparlamentti valmistui vuonna 2004 Eduskuntatalon viereiselle tontille. Tunnustan tietämättömyyteni siitä, onko siellä tarjoiltava hernekeitto samaa, jota päätalossakin tarjoillaan. Päätalon hernekeittohan on useiden poliitikkojen suosiossa, ainakin monet kansanedustajat ovat näin väittäneet Yle Puheen poliitikkohaastattelusarjassa. Voivat tietysti vain kosiskella kansaa.

Kuva: Wikipedia, Samuli Lintula, cc-by-2.5
Itse satuin paikalle tammikuussa, jolloin Eduskunta oli vielä istuntotauolla, joten en päässyt todistamaan vastaavatko kansanedustajien puheet tekoja. Ateriani aikana näin ainoastaan kolme kansanedustajaa. Heistä SDP:n naispuolinen kansanedustaja ei syönyt lainkaan.

Paikalla oli myös kaksi tunnettua perussuomalaisten miespuolista edustajaa. Perussuomalaisethan ovat tunnettuja mm. hernekeittomyönteisyydestään (ks. esim. täältä), mutta onko kyseessä kuitenkin vain myytti? Tällä vierailulla totuus ei selvinnyt. Toinen edustaja söi vain salaattia – ehkä hän on kasvissyöjä . Toinen sen sijaan hotkaisi hernekeittolautasen sisuksiinsa alta aikayksikön. Näin ollen Perussuomalaiset eivät ainakaan noudata puoluekuria hernekeiton suhteen.

Entäpä sitten itse keitto? Se oli aivan laadukasta, vaikkei ylläkään Pamilon rokan tasolle. Tarjottava pannarijälkiruokakin oli hyvää. Voin kuitenkin suositella eduskuntavierailujen ajoittamista torstaille aivan hyvällä omallatunnolla.

Ilja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti